S&B in Oeganda

Sports Aid Network en S&B

In januari 2020 is Tessa in Oeganda geweest om een langdurige samenwerking op te zetten vanuit haar Stichting Sports&Behaviour en het Oegandese Sports Aid Network. Over een van de initiatieven van deze samenwerking lees je hieronder:

Wat kun je doen om te helpen?

Tessa heeft veel projecten bezocht en gesprekken gevoerd met de mensen van Sports Aid Network en andere lokale en internationale organisaties. Allen hebben als doel dat alle kinderen naar school kunnen en dat ze kunnen sporten en dat de coaches sport als middel inzetten. S&B wil ze daar graag bij helpen en wel met de volgende concrete plannen:

1. Sponsorships zodat kinderen naar school kunnen (25,- per maand)

Samen met Sports Aid Network hebben we nu in Lugazi een programma waarbij 50 kinderen onderwijs krijgen, voedselprogramma en sport. Dit zijn kinderen die om verschillende redenen anders niet naar school zouden kunnen gaan.
Op dit moment zijn bezig met een 2e groep van 50 kinderen in een vluchtelingenkamp.

2.Opleiden van jongeren van 16-25 jaar als coaches

Zodat zij (werk)ervaring opdoen en via hen nog veel meer kinderen kunnen sporten.

3.Trainen van trainers in vluchtelingenkampen in Noord-Oeganda en in het stadje Lugazi

Om sport nog meer in te zetten als middel. Daarmee bedoelen we dat we ze helpen met positief coachen zodat naast plezier, de kinderen ook meer zelfvertrouwen krijgen en aan de hand van sport werken aan hun sociale competenties.

Tegelijkertijd willen de trainers graag meer maatschappelijke thema’s bespreken zoals seksuele voorlichting en zwangerschapspreventie, voorlichting over HIV/aids wat daar nog veel voorkomt en voorlichting over het voorkomen van human trafficking (kinderen die tegen vergoeding mee ‘gegeven’ worden en jong-volwassenen die meegaan om te werken en uitgebuit worden).

Win-win: zo help je mee

Hier hebben we uiteraard jullie hulp bij nodig! Hoe? Ga met je collega’s sporten en zorg dat kinderen in Oeganda kunnen sporten!

Huur de trainers van S&B in een voor een workshop teambuilding en/of huur ze in voor een sportclinic voor jou en je collega’s. Denk aan (kick)boksen, voetbal, basketbal, rugby of oldskool apenkooi. We komen geheel vrijwillig, de vergoeding gaat helemaal naar het project in Oeganda.

Eerste sponsorship: Bonny

Deze jongen heet Bonny. Hij is 17 en wil graag zijn school afmaken, maar toen Tessa doorvroeg, sloeg hij zijn ogen neer en vertelde hij dat het duur is en dat hij niet weet of hij na dit jaar door kan. Hij zou heel graag trainer willen worden en eigenlijk door zijn enthousiasme, ontstond het idee onze cursus Jeugdsportbegeleider daar te gaan doen.

En 3x raden naar wie ons eerste sponsorship gaat….!

Jow ideeën zijn welkom!

Heb je zelf een goed idee om dit project financieel of met spullen te ondersteunen? Fantastisch! Er zijn een overhead kosten dus 100% gaat naar de kinderen zodat ook zij lekker kunnen sporten! Dus als je wilt helpen, neem dan contact op met Tessa.

Om een voorbeeld te geven: Op Hockeyclub Athena was er een sponsorloop georganiseerd waarbij er geld werd opgehaald. Super leuk en succesvol initiatief.

Mail Tessa Of bel!
Sponsorloop Athena
Sponsorloop Athena